Art is like masturbation.

Design is like sex.

 
модерни средства в обучението

На 24.04.2009 година в ПГ по механотехника и електроника "М. В. Ломоносов" - гр. Добрич се проведе семинар на тема "Съвременни интерактивни средства в обучението". На него бяха представени софтуерни (основно) и хардуерни решения за интерактивни средства за обучение в началното и средното училище. На семинара присъстваха над ~50 учители (едва ли би могъл да е по-сериозен интереса) от град Добрич и областта. С колегите, които участвахме на семинара успяхме да представим доста интересни решения, които от години се използват в европейските държави и Америка - уви у нас все не достигат средства, а и страха на учителя (като цяло човека) от технологията...

За да се повиши качеството на кадрите трябва да се тръгне от най-ниското ниво на пирамидата и се радвам, че повечето фирми от частния сектор разбират значението на средното училище и са готови да инвестират в тях - не малко са примерите, когато правим дарения и обучаваме кадри абсолютно безплатно. Това трябва да се превърне в държавна политика, а не само откъснати наченки от частният сектор!

На следващия ден след семинара имах удоволствието с около 30 учителя да проведа занятия/курс на тематика "Интерактивни презентации - VBA", този курс ще водя и през месец Юни в град София в рамките на 2 уикенда.

VBA не е много познат, а е неразделна част от офиса пакета и желанието ми е да демонстрирам на учителите с каква сила разполагат, а все още не я управляват...заповядайте на лекциите ми и ще разберете :)

можете да изтеглите програмата на семинара в .PDF

Снимков материал от събитието
 снимка от семинар в добрич  добрич ломоносов курс по VBA  кристалин чавдаров в добрич на курс  лекции за power point и семинар за интерактивни средства в обучението