Art is like masturbation.

Design is like sex.

 
медийна манипулация

Какво беше ти? Хм, попаднах случайно в атмосферата на заразата. Бях изключил цифровата телевизия у дома (в БГ), а в Германия като цяло се стремя да чета и гледам само deutsch. Няма много да се обяснявам защо и как НЕ гледам ТВ и ненавиждам приомите на ефира, но ще се обясня в това колко и как съм възмутен от арогантността и манипулацията на водещите в едно хитово предаване.

"България гласува и реши"

Де си ти, БЪЛГАРИЙО, и що аз не съм в теб? Живея в рамките на "АБСУРДИСТАН", "БУЛГАРИСТАН" (според думите на друг, а последното си е автентично и е измислено със създаването на държавата), а дори не бях гласувал и чувал, че съществува подобно мероприятие, но се оказа, че съм взел решение ;)

Преди първия въпросителен (горе) бях чел интересни неща относно освободителното движение през османската власт и една мисъл на Дякона, та от там ми дойде...
(няма да захващам темата дали всички хора, които са дали живота си, за да сме СВОБОДНИ, са си представяли държавата такава, каквато е?!) Гледах, гледах цели час-два и аз не знам, сториха ми се много, и се убеждавах защо НЕ трябва да гледам ТВ. Ще вметна, че когато на някой му отговоря "не, не го гледам", най-често получавам една опулена физиономия и неразбиране, но впоследствие, чрез неоспорими факти доказвам правдата си. А и не е ли е в крайна сметка личен избор?

"..наистина са изпратени над 70 000 смс-а"

Ще спестя личната си интерпретация на това съчетание от думички, защото никак не е лирично. Няколко пъти водещите казваха колко много СМС-и са получили и колко много им е било трудно да ги изчислят с точност, за това е трябвало да се пратят още СМС-и за да са по-големи разликите и спечелят още стотинки.

"..това е избора на България"

Всички са прекрасни "тя в личния си живот е прекрасна", "тя е родена не за известна, а за световно известна личност" – я, стига!
Нямам нищо против предаването Music Idol, дори се кефя на Randy Jackson (шоколадовата усмивка), а да не забравя и Simon Cowell биг боса, който е напред с 200 милиона в долари, но благодарение на умелото управление на ресурс...
Уважаеми хора, които се занимавате с Music Idol в България, ще Ви дам съвета... всъщност, нищо няма да давам :))), но и няма да ви гледам – знам, какво значение нито за мен нито за вас.

"Логиката е, когато ние ви кажем да гласувате то ние не ви лъжем."