Art is like masturbation.

Design is like sex.

 
"Националното състезание по ИТ"

моля разгледайте една иновативна идея: "Аз мога - тук и сега!"

Макар и малко късно, все пак намерих време да напиша няколко реда и за това мое участие. Събитието е организирано от Майкрософт България, МОН, РИО-Монтана, ПМГ-Монтана и т.н. Получих любезна покана от домакините да се присъединя към журито, като бивш състезател и настоящ дизайнер.

Участвах  в журито на категорията "Презентации" за ученици от 5 до 8 клас. Трябваше да оценя над 45 презентации предварително създадени от децата.

Основна част от тях бяха използвали PowerPoint & VBA, а друга Abobe Flash...Имах възможността предната вечер да ги прегледам, така че преди самата защита си бях изградил представа кое става и кое не.

Младите състезатели се опитваха да бъдат убедителни в представянето на това, което са създали, но се усещаше липсата на сериозно ръководство от страна на учителя в разработката. В представените разработки често се срещаха едни и същи грешки - стандартни дизайнерски решения, прекалено обемни текстови пасажи, липса на акценти, НЕ подходящи анимационни ефекти, НЕ цитарани източници на информация...

Като се замисля впечетление ми направи толерантното отношение на публиката към представящите се - неща, които липсваха преди време в такива състезания!

Децата показах, че притежават умения да съставят презентации с различно ниво на техническа сложност, но им липсват основни знания за това, как да ги използват тези умения!

Благодаря за участието, надявам се догодина да видя по-добри неща на това състезание!

PS> тази практика учениците предварително (у дома) да подготвят проектите си не ми харесва, според мен тя е пробита/НЕиздържана

 
Аз видях, погледни през моите очи
 фотогалерия на кристалин чавдаров  пейзажи от цяла българия  Снимки на българската природа - планини, море, забележителности. Фотогалерия и фотобанка.  фотография, пейзажи, снимки, сток, България, природа, забележителности, изкуство, тракове, пътешествия, истории, разкази, услуги  снимки от сватби, сватбен фотограф, сватбено заснемане, сватбена фотография  Информация относно фотозаснемането на вашата сватба от сватбен фотограф
Чурилик
Себеизлеяния
"Аз мога - тук и сега"