Art is like masturbation.

Design is like sex.

 
“ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”

Смятам да почна една нова секция в сайта си която се казва "Критикувам", а избора ми за първия публикуван материал смятам, че е повече от подходящ.

Накратко обхождам някои от новинарските страници за да се информирам какво се случва и попадам на една реклама, която гласи:"Номинирайте своите любими марки". Реших да загубя няколко минути, но тези няколко минути се оказаха фатални...фатални за очите ми и възприятието ми за дизайн.

Защо този сайт ме накара меко казано да се побъркам за части от секундата и отчаяно да търся в паника бутона, с който да затворя браузера?
Кой гениален мениджър е одобрил да се публикува подобно нещо в пространството-нямам представа. А кой подяволите ПРОФЕСИОНАЛИСТ е създал "това"?

Да започнем от това, че се предполага в този сайт да се прекарат повече от 5 минути (минимум), като се попълват полетата от 1 до 20 с номинациите за любима марка, но в случая това няма как да се случи. Вижте фона, който е цвят: #FF0066 (RGB 255,0,102), иначе казано това е цвят от отенъците на червения, които се асоциират (от мозъка, подсъзнанието) с енергия, възбуда и насилие. Навярно ще се съгласите с мен, че няма как да свържете двете действия т.е. значението на цвета (възбуда и т.н...) и престой в попълване на формуляр.

Да вземем под внимание бутоните, които са си съвсем стандартни без никакво оформление и хоризонталната линия, която също е без стилове. Не на последно място и цвета на шрифта, който е бял-могат съвсем да ви докарат конюктивит или някое друго очно заболяване.

Нямаше да е толкова дразнещо, ако този сайт бе на 5-то класник от училището по химия или механика, който анкетира съучениците си, но уви това е сайт на:
"Млада и динамично развиваща се организация, обединяваща професионалисти със сериозен опит и квалификация за развитие на бизнеса на територията на България."

Надявам се хората, които се занимават с поддръжката на този портал и тази инициатива да приемат критиката ми за градивна и коригират поне цветовете ако очакват анкетата, която провеждат да е успешна.

адрес на сайта: http://lovemarks.bgbusiness.com/

screenshot от сайта
 любимите марки - сайт