Art is like masturbation.

Design is like sex.

 
Пет лесни стъпки

Огромна част от бизнеса се преориентира в насока, която все още обикновенните/начинаещите потребители не смятат за съвсем сигурна-макар и удобна. Няколко фактора играят основна роля за това българските потребители да НЕ пазаруват онлайн:

1. Народопсихология-като че ли манталитета все още не позволява да се "електронизират" парите, а какво остава за покупки през/от виртуалното пространство?
2. Заблудата причинена от незнание-грешната информация или неасимилираната водят до объркване и недоверие и т.н.

Визирам електронната търговия и всички услуги, които можем да ползваме заплащайки без да се видим с касиера, без да имаме визуален контакт с "продавача" (face-to-face). Представям 5 бързи и лесни стъпки, чрез които можете да вдъхнете доверие в бъдещите клиенти.

Контактите Ви трябва да бъдат лесно откриваеми. Ако все още нямате страница, в която ясно и коректно да посочите: адрес, стационарен телефон, мобилен, факс, ICQ, Skype и електронна/и поща/и побързайте да направите такава!

Необходимо е лесно да се намери горе описната информация, защото всеки потребител, на който му предстои да стане Ваш клиент ще пожелае първо да се свърже с Вас! Ако не намери бързо и лесно контактите в потребителя се поражда мисъл, която го кара да си мисл, че едвали не Вие се криете, а това си е основателна причина да не Ви се довери!

Не пропускайте да включите във Вашият уеб-сайт мнения от текущите клиенти за предлаганите от Вас услуги или продукти. Искам да отбележа, че освен мнението задължително трябва да има и контакт до човека, който е оставил това мнение. Това е важно за бъдещия клиент! Направило ми е впечетление, че повечето "продавачи" поставят в сайтовете мнения от клиентите си и никакъв (най елементарното) ЛИНК към сайт, телефон, мейл, факс, а да не говорим за снимка!

Мнение изказано от Ваш клиент е равносилно на изказано мнение от "доверен" на бъдещия клиент.

Ако Вие предоставете блог в който клиентите и като цяло потребителите (латентните купувачи) имат възможност да дискутират услигите и/или продуктите ще направите впечетление и проявите професионализъм, който ще бъде оценен.

Колкото повече мнения съберете за това, което предлагате толкова по-добре. За, което можете да използвате популяризиране не само на това, което продавате, а и на блога, който ще сапътства сайта. Чрез блога можете да проведете проучване сред клиентите и това да доведе до по-добри реализации в продажбите.

Ако предлагате такива площи (в които други "продавачи" могат да рекламират) съвета ми е те да бъдат малки на размер и стилни, а рекламата, която ще се визуализра там да е добре подбрана (би било сконфузно да предлагате продукт и същият/подобен да се рекламира във Вашият сайт, но от друг "продавач").

Много често наблюдавам засенчване на собственото съдържание в сайта от рекламните площи (защото са големи и/или там се появява нещо по-интересно)-не допускайте подобна грешка, защото бъдещия клиент се влияе от подобни дребни, но значителни детайли.

Ако желаете да включите снимков материал към съдържанието на страницата препоръчвам добре да проучите бъдещите клиенти и според тях да процедирате с избора на снимките, разположение, брой и т.н.. Би било неприятно да "продавате" напр. списание за блондинки, а девойката на фотографията да е брюнетка и да символизира продукта Ви?! Според мен дори в определени случаи нямате нужда от снимки, които да умарят погледа на клиента.

Източници

Ето къде можете да намерите още информация за това как да създадете доверие в клиентите си:

How to Build Trust Online, от Eoghan McCabe, Dublin web designer.
Business Blogging Strategy: Build Trust and Rapport, от Greg Balanko-Dickson, professional business coach.
Building trust with your business blog, от Shonnie Lavender, blog coach.
Лекции и Статии
 
Аз видях, погледни през моите очи
 фотогалерия на кристалин чавдаров  пейзажи от цяла българия  Снимки на българската природа - планини, море, забележителности. Фотогалерия и фотобанка.  фотография, пейзажи, снимки, сток, България, природа, забележителности, изкуство, тракове, пътешествия, истории, разкази, услуги  снимки от сватби, сватбен фотограф, сватбено заснемане, сватбена фотография  Информация относно фотозаснемането на вашата сватба от сватбен фотограф
Чурилик
Себеизлеяния
"Аз мога - тук и сега"